23 Apr
2008

Recensie tv-serie: Eli Stone (USA)

Lurven.nl bespreekt nieuwe televisieseries van dit seizoen. Voorlopig zijn deze alleen te zien op de Amerikaanse televisie, maar wel te downloaden via torrents en nieuwsservers.

Het verhaal

Eli Stone is een advocaat van begin 30 die bij een grote firma werkt. Deze firma heeft voornamelijk steenrijke bedrijven als klant, die nog rijker worden als de firma hun rechtszaken wint. Eli is goed in wat hij doet, maar op een dag verandert zijn hele leven.

Hij begint muziek te horen die anderen niet horen. Op zoek naar de oorzaak doet hij allerlei ontdekkingen over zichzelf en zijn overleden vader, die alcoholist was. Als kind had Eli zijn vader beloofd dat hij zijn best zou doen om te strijden voor een betere wereld en zijn werk is zijn manier om dat te doen. Gaandeweg wordt Eli echter op een wat ander pad gestuurd: hij krijgt het vermoeden dat hij een soort profeet is.

Rechtszaken en meer

Eli Stone is een advocatenserie met een bijzondere draai. In elke aflevering krijgen we, bijna vanzelfsprekend, te zien hoe Eli een rechtszaak aanpakt. Eli StoneDe rechtszaken zijn niet altijd even interessant en soms aan de sentimentele kant.

Daaromheen is de serie ook een verhaal van een man die zichzelf ontdekt en een sterke omslag in zijn leven meemaakt. Naast de rechtszaken krijgen we dan ook veel mee over Eli en de mensen om hem heen: zijn jonge collega, zijn assistente, zijn vrouw, zijn broer, zijn baas/schoonvader en zijn kersverse vriend/behandelaar.

Humor

Deze personages geven het verhaal aardig wat diepte. Een serie als deze bevat geen flitsende actie, dus moet het van de personages en dialogen komen. Verder heeft Eli Stone een komisch sausje: Eli’s gedrag in bepaalde situaties wordt op een licht humoristische manier in beeld gebracht, die een beetje doet denken aan Ally McBeal. Die serie steunde veel meer op de grappen dan Eli Stone, maar de aard van de humor is wel wat vergelijkbaar.

Dat betekent niet dat je een serie vol dijenkletsers zit te kijken. Het gaat meestal om subtiele humor die wel een glimlach of grinnikje kan oproepen. De humor ondersteunt het verhaal, niet meer dan dat.

Conclusie

Eli Stone is als advocatenserie niet opvallend goed, maar het verhaal van Eli’s toestand en hoe hij daarmee omgaat, geeft de serie wel iets extra’s. Een beetje feelgood is het allemaal wel, maar de makers proberen in elk geval een hele duidelijke boodschap over te brengen met de serie.

Het acteerwerk is dik in orde, de muziek is heel functioneel verwerkt in de serie en met enige regelmaat zijn de rechtszaken ook leuk om te volgen. Een serie die prima de tijd doodt, maar geen echte uitschieter is.

IMDB: Eli Stone
TVRage: Eli Stone
Genre: Drama/Rechtbank
Cast: Jonny Lee Miller, Natasha Henstridge, Loretta Devine, Sam Jaeger
Looptijd: 42 minuten

Rubriek: TV

2 Reacties op “Recensie tv-serie: Eli Stone (USA)”

Reageer zelf

Bij toeval kom ik op deze site, en wil graag iets achterlaten. Ik vind het een hele, leuke, grappige en leerzame serie. En wat nog een extra toefje er bovenop maakt is dat ik een onwijze fan ben van George Michael, dus deze serie is voor mij dus echt een toppie! Kan niet wachten tot er weer nieuwe afleveringen komen!!!