28 Feb
2008

Filmpremieres van 28 februari 2008

There Will Be Blood

Daniel Day Lewis heeft bij de afgelopen Oscar-uitreikingen de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in de wacht gesleept. Dat is al de tweede Oscar voor deze acteur, de eerste won hij voor zijn prachtige rol in My Left Foot: The Story of Christy Brown. Daarnaast won There Will Be Blood ook de Oscar voor beste cinematografie. Hoewel regisseur Paul Thomas Anderson in mijn ogen een behoorlijke misstap maakte met Boogie Nights, heeft hij deze later ruimschoots rechtgezet met Magnolia en Punch-Drunk Love. There Will Be Blood speelt zich begin 20e eeuw af en is een spannend drama over hoe een man omgaat met de macht die hij vergaart.

The Other Boleyn Girl

Scarlett Johansson en Natalie Portman spelen twee jonge zussen die wedijveren om de liefde van koning Henry VIII, gespeeld door Eric Bana. De film gaat over de strijd tussen deze schone dames en het persoonlijk drama dat die familietwist oplevert. Liefhebbers van historische drama’s en grote jurken kunnen hun hart ophalen, net als liefhebbers van de genoemde twee dames natuurlijk.

The Darjeeling Limited

Regisseur Wes Anderson zette met The Royal Tenenbaums en Rushmore twee vreemde, maar goede komisch/dramatische films op het witte doek. Vandaar mijn hoge verwachtingen voor The Darjeeling Limited. De film gaat over drie van elkaar vervreemde broers die samen een soort roadtrip door India maken. Ondanks de aanwezigheid van Owen Wilson hoef je geen slappe comedy te verwachten. Adrien Brody en Jason Schwartzman zijn namen die dat bevestigen.

Persepolis

PersepolisPersepolis is een bijzondere animatiefilm. We hebben het hier niet over de flitsende computeranimatie die we van veel films kennen, maar gewoon ouderwets getekende film, in zwart-wit zelfs. De film vertelt het verhaal van een meisje dat opgroeit in Iran ten tijde van de Islamitische Revolutie. De kijker beleeft het verhaal ook vanuit het perspectief van dit meisje. Een indringend drama dus, dat echter ook een komische zijde heeft.

Paranoid Park

Gus Van Sant is een grote naam in de filmwereld, met bijvoorbeeld My Own Private Idaho en Good Will Hunting op zijn naam. Zijn nieuwste film Paranoid Park is een ingetogen drama over een jonge skater die een fataal ongeluk bijwoont. Weinig actie is de verwachting, maar des te meer uitwerking van de psyches van de personages en hun onderlinge verhoudingen.

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.