1 May
2008

Recensie tv-serie: Gossip Girl (USA)

Lurven.nl bespreekt nieuwe televisieseries van dit seizoen. Deze zijn te downloaden via torrents en nieuwsservers. Gossip Girl wordt vanaf dinsdag 3 juni in Nederland op NET 5 uitgezonden.

Het verhaal

De serie Gossip Girl is een poging om een bekend recept in een nieuw jasje te steken. Eigenlijk is het heel simpel: het is een dramaserie over diverse grotendeels rijke tieners. Dat betekent dat we wekelijks een update krijgen over wie met wie samen is, welke mensen uit elkaar zijn, wie er een foute jurk droeg op dat feestje enzovoorts. Kortom, de laatste roddels vanaf de eerste rij.

Het nieuwe jasje is de schil van de serie: er is een anoniem meisje dat zich Gossip Girl noemt en een website onderhoudt waarop alle roddels over al deze mensen bij elkaar worden gebracht. Ze krijgt met regelmaat informatie van tieners die iets of iemand spotten en dit mobiel naar Gossip Girl verzenden, waardoor zij altijd van alles op de hoogte is en dit kan melden aan de anderen op haar weblog. Zo kan het gebeuren dat een veelbesproken meisje een grote feestzaal binnenkomt en Gossip Girlmensen aan de andere kant van de zaal dit vernemen via een update op hun mobieltje. Wat Gossip Girl op haar site schrijft, krijgen we als kijkers overigens netjes te horen in de voice-over.

Personages

Best een leuk principe, het geeft de serie een interactieve sensatie. Niet alleen krijgt de kijker alle ins en outs te zien, ook de personages krijgen die informatie mee en weten dus veel meer van elkaar dan normaal gesproken het geval zou zijn.

Natuurlijk heb je daar pas echt iets aan als de personages een beetje interessant zijn. Er gebeurt in elk geval meer dan genoeg in hun levens: relaties en vriendschappen zijn uitermate woelig, op feestjes gebeurt altijd wel iets bijzonders en iedereen probeert wel iemand te manipuleren.

Conclusie

Als je van series met soap-achtige sensatie houdt, maar dan in een hoog tempo, zit je bij Gossip Girl helemaal goed. Je krijgt het gevoel dat je nauw betrokken wordt bij het wereldje van de jongens en meisjes op het scherm. De roddels zijn pittig, de ontwikkelingen divers.

Aan de andere kant is dit, op het idee na van de anonieme blogster die alle roddels verspreidt, niet echt iets origineels. Tieners en hun dagelijks problemen, met name op relatiegebied, zien we in heel veel andere series al. Zo’n serie kijk je dus vooral als je geĂ¯nteresseerd bent in deze personages en hun levens.

IMDB: Gossip Girl
TVRage: Gossip Girl
Genre: Drama
Cast: Blake Lively, Leighton Meester, Taylor Momsen, Kelly Rutherford, Penn Badgley, Chace Crawford, Kristen Bell
Looptijd: 42 minuten

Rubriek: TV

4 Reacties op “Recensie tv-serie: Gossip Girl (USA)”

Reageer zelf

zeker leuk om naar te kijken. puur vermaak.

Hoi!

ik vind het echt een te gekke serie đŸ˜€
Kijk dan ook eens op mijn site, http://www.gossip-girl.nl
en registreer op het forum! đŸ˜€

xx Nancy

De serie is erg ongeloofwaardig. De nieuwe partners van de personages wisselen in een hoog tempo en wordt weinig uitgewerkt. Diegene die Serena speelt is een zeer slechte actrice, die veel dezelfde gezichtsuitdrukking gebruikt. Leuk aan de serie is Blair; zij is “over the top” en acteert goed