5 Mar
2008

Filmpremieres van 6 maart 2008

Rendition

De Zuidafrikaanse regisseur Gavin Hood ontving goede kritieken voor zijn film Tsotsi (2005). Nu mocht hij het eens proberen met een groter budget en grotere namen, zoals Reese Witherspoon, Meryl Streep en Jake Gyllenhaal. Rendition is een politieke thriller die vanuit verschillende perspectieven vertelt over het martelen van mensen die van terrorisme worden verdacht.

Du levande (You, the living)

Dit is absoluut geen film die je in de grote bioscopen zult tegenkomen. You, The living is gemaakt voor de echte liefhebbers, een typische filmhuisfilm. De film is experimenteel van opzet met allemaal korte scenes rondom hetzelfde thema, zonder een centrale plot. Dat thema is de neiging van de mensen om ondanks alles wat we hebben steeds maar weer te klagen.

27 Dresses27 Dresses

Katherine Heigl speelt in deze romantische comedy Jane Nichols, die er een soort sport van heeft gemaakt om bruidsmeisje te zijn. Na zoveel bruiloften ligt het voor de hand dat ze zelf eens gaat trouwen, maar de ware Jakob zorgt voor een problematische situatie. Ook met James Marsden en Edward Burns.

Naissance des pieuvres (Water Lilies)

Een Frans drama over drie vijftienjarige meisjes, Marie, Anne en Floriane. De film speelt zich af in en om het lokale zwembad, waar de meisjes langzaam volwassen beginnen te worden. Een sfeervolle film zonder al te hoog tempo, waarin de seksuele ontwikkeling van de tieners in beeld gebracht wordt.

Tiramisu

Tiramisu is een Nederlands drama geregisseerd en geschreven door Paula van der Oest, bekend van de film Zus en zo. Tiramisu gaat over een actrice met grote financiële problemen, die in contact komt met accountant Jacob. Hij is bijzonder gefascineerd door haar en wil haar uit de problemen helpen, maar de zaken lopen net even wat anders.

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.