20 May
2008

Recensie tv-serie: Unhitched (USA)

Lurven.nl bespreekt nieuwe televisieseries van dit seizoen. Voorlopig zijn deze alleen te zien op de Amerikaanse televisie, maar wel te downloaden via torrents en nieuwsservers.

Het verhaal

Unhitched is een comedyserie waarin vier vrienden centraal staan: Gator, Kate, Freddy en Tommy. Ze zijn in de dertig en allevier door allerlei omstandigheden tegelijk single. Ze zijn dan ook allen op zoek naar een nieuwe start en daten erop los. Dat blijkt nog niet mee te vallen: ze hebben ieder hun eigen stijl en lopen ieder tegen andere problemen aan.

Gator (eigenlijk Jack) en zijn vrienden zijn net gescheiden en willen graag opnieuw trouwen, maar dan natuurlijk wel met die ene ware liefde. Unhitched is een soort verslag van hun zoektocht door de datingjungle.

Humor

Liefde en dating zijn populaire onderwerpen voor series, zeker ook voor comedies. Het zijn zaken waar de meesten van ons zich regelmatig mee bezighouden en veel herkenning in vinden. UnhitchedHet is op een vreemde manier blijkbaar grappig om andere mensen te zien struikelen over dezelfde problemen als wijzelf.

Daar maakt Unhitched dankbaar gebruik van. De serie schotelt ons veel situaties voor die op het eerste gezicht absurd zijn, maar vrij snel bekend voorkomen: hebben we dat zelf niet eens meegemaakt in een andere context? De grappen hebben dan ook vaak te maken met ongemakkelijke situaties en onverwachte wendingen.

Conclusie

Unhitched slaagt goed op het gebied van originaliteit: je krijgt situaties en verrassingen te zien die je echt niet gauw ziet aankomen. De humor is wel erg typisch: je houdt ervan of niet. De grappen zijn nooit echt plat, maar kunnen wel eens wat minder subtiel zijn. Omdat er geen lachbandje of publiek te horen is, kun je in elk geval mooi zelf bepalen wat je leuk vindt.

De personages in Unhitched krijgen al snel vorm in hun eigen identiteit. Je leeft vanaf de eerste afleveringen makkelijk met ze mee, wat een pluspunt is voor een comedy die zwaar leunt op de personages en hun relaties. Unhitched is geen topserie, maar wel heel aardig kijkvoer.

IMDB: Unhitched
TVRage: Unhitched
Genre: Comedy
Cast: Craig Bierko, Rashida Jones, Shaun Majumder, Johnny Sneed
Looptijd: 22 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.