18 Mar
2008

Filmpremieres van 19 en 20 maart 2008

Horton Hears a Who!

De titel van deze nieuwe animatiefilm van Twentieth Century Fox Animations dekt de lading behoorlijk. Horton is namelijk een olifant die kennismaakt met een stel miniscule wezentjes die hij vooral hoort i.p.v. ziet. Deze Who’s worden bedreigd en Horton besluit hen te helpen, maar overtuig anderen maar eens van hun bestaan af als ze niet te zien zijn…Een echte familiefilm dus, die naar het zich laat aanzien heel geschikt is voor volwassenen. Jim Carrey mag dit keer geen gekke gezichten trekken en zal ons dus puur op stem moeten overtuigen van zijn talenten.

Samson&Gert: Hotel op stelten

Okee, deze hoort eigenlijk niet thuis in dit artikel. Ik denk namelijk geen moment dat dit een leuke film gaat worden. Toch wil ik hem wel even noemen in de categorie Ultieme Cash-cows. Gert Verhulst is blijkbaar nog niet stinkend rijk genoeg na het uitmergelen van de concepten K3, Kabouter Plop en Piet Piraat, waarmee miljoenen kinderzieltjes geïndoctrineerd zijn. Daarom besloot hij zijn eerste project, de serie met de pluche zeikhond Samson, weer eens af te stoffen en te kijken of er nog mensen zo gek te krijgen zijn er in de bioscoop naar te gaan kijken. Ik vrees het ergste.

Zomerhitte

Sophie HilbrandMonique van de Ven maakt haar regiedebuut in deze verfilming van het boek van Jan Wolkers. Daarnaast maakt Sophie Hilbrand haar debuut als filmactrice, samen met haar partner Waldemar Torenstra, die al meer acteerervaring heeft. Het zal mij benieuwen wat de meeste mensen zal trekken: de nieuwsgierigheid naar Van de Vens regiekunsten, of de nieuwsgierigheid over de naakte Sophie Hilbrand. Voor wie het boek niet kent: Zomerhitte gaat over een jonge fotograaf die gefascineerd raakt door een vrouw die een relatie met een jonge en een oude man heeft.

Untraceable

Een thriller van het type waarin de ene persoon jacht maakt op de ander in een race tegen de klok. Klinkt doorsnee, maar regisseur Gregory Hoblit zou kunnen verrassen. Hij heeft namelijk de uitstekende film Primal Fear op zijn naam staan. Untraceable gaat over een FBI-agente die een seriemoordenaar probeert te vangen, die creatief gebruik maakt van het internet. Met Diane Lane en Colin Hanks.

Margot at the Wedding

Een komisch drama over een vrouw die haar familie bezoekt vanwege een aanstaande bruiloft. Gaandeweg wordt er echter meer losgemaakt dan eeuwige trouw. Een bijzondere combinatie van acteurs: Jack Black en Nicole Kidman spelen samen, terwijl ook John Turturro en Jennifer Jason Leigh acte de presence geven. Die laatste is overigens weer getrouwd met regisseur en schrijver Noah Baumbach, om het maar verwarrend te maken.

Overige films

Ook in premiere deze week:

  • Giorni e nuvole
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.