3 Apr
2008

Filmpremieres van 3 april 2008

The Eye

Of deze film zelf nou de moeite waard wordt, is de vraag, want het is een Amerikaanse remake van een film uit Hong Kong: Jian Gui. In het horrorgenre betekent dat meestal dat je beter het origineel kunt kijken, maar wie weet maken Jessica Alba, Rade Serbedzija en Parker Posey er toch wat van. De film gaat over een vrouw die een nieuw oog ingebouwd krijgt, waarmee ze dingen ziet die niet helemaal van deze wereld zijn…

The Hunting Party

Een spannende film met een best origineel idee, Richard Gere en Diane Kruger. Beslis voor jezelf voor welk element je gaat, ik ga natuurlijk voor Diane Kruger het verhaal. Een journalistiek trio van nogal verschillende mensen besluit op eigen houtje eventjes in Bosnië te gaan bivakkeren om de meest gezochte oorlogscrimineel te gaan vinden. Die vindt dat natuurlijk niet zo leuk en reageert er niet zo netjes op.

Before the Devil Knows You’re Dead

Ethan Hawke en Philip Seymour HoffmanRegisseur Sidney Lumet kennen we natuurlijk allemaal van 12 Angry Men uit 1957 (niet? Gauw gaan kijken!). Twee jaar geleden maakte hij echter ook een prima film: Find Me Guilty, wat toevallig de eerste filmrecensie op Lurven.nl vormde. Het nieuwste project van Lumet is een misdaadthriller over een mislukte overval en de gevolgen daarvan. De cast is op niveau: Ethan Hawke, Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei en Albert Finney doen mee. Al die mensen bij elkaar, dat ziet er goed uit dus.

Import/Export

Dit is een dubbelfilm van Oostenrijkse makelij. We zien eigenlijk twee films door elkaar, die heel erg verschillen maar thematisch overeenkomen. De ene gaat over een vrouw uit Oekraïne die haar leven waardeloos vindt en naar Oostenrijk komt om een nieuw bestaan op te bouwen. De andere film gaat over een slampamper uit Oostenrijk die precies de tegenovergesteld kant op gaat. Een drama met hier en daar een tintje zwarte komedie, geschikt voor het betere filmhuis.

Overige films

Ook in premiere deze week:

  • Lou Reed’s Berlin
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.