7 Apr
2008

Geheel nieuw uiterlijk voor Lurven.nl

Alsof het voorbestemd is: dit is het 200e artikel op Lurven.nl en dat is een prachtige gelegenheid om de volledige metamorfose van deze website te introduceren. Nog binnen het tweede levensjaar was Lurven toe aan grote veranderingen. In het kort:

  • Nieuw uniek ontwerp
  • nieuw logo
  • uitbreiding van het artikelenaanbod
  • nieuwe functionaliteit
  • meer gebruiksvriendelijkheid
  • upgrade naar de nieuwe WordPress 2.5

Klik op het plaatje hieronder om de oude en nieuwe look naast elkaar te vergelijken.

Waarom vernieuwen?

Oud ontwerp versus nieuw ontwerpHet ontwerp en de functionaliteit van Lurven waren achterhaald. Het ontwerp was bijna twee jaar geleden gemaakt en had later wel wat wijzigingen ondergaan, maar was in de kern nog altijd een variatie op een publiek beschikbaar WordPress-theme. Op diverse punten schoot het tekort voor een optimale bezoekerservaring. Functioneel bood de site het een en ander dat weinig toevoegde, waardoor het overzicht een beetje ontbrak.

Uiterlijk

Het nieuwe ontwerp is geheel vers opgebouwd en geeft een unieke aanblik: van de goedgevulde giraffe boven tot de hippe ‘footer’ onderaan. Lurven heeft verse kleuren en duidelijkere navigatie. Sommige items zijn vervallen, zoals de ‘Weldra’-categorie die aftelde naar interessante filmpremières e.d., en het kalendertje dat naar de archieven leidde. Veel bestaande items zijn verplaatst naar een logischere positie en enkele nieuwe items zijn toegevoegd, zoals de Top 5 Reageerders van de afgelopen tijd onderaan de site. De knop waarmee je je kunt abonneren op de RSS-feed van Lurven heeft samen met de zoekfunctie een prominente plek bovenaan gekregen. Je kunt ze eigenlijk niet meer missen.

Onder de motorkap

Bij de overstap naar het nieuwe ontwerp is meteen WordPress, het onderliggende contentmanagementsysteem, geüpgraded naar de nieuwste versie 2.5, zodat Lurven weer helemaal bij de tijd is. Voor wie in HTML, PHP, en CSS is geïnteresseerd: Lurven voldoet vanzelfsprekend aan de W3C-normen, de code is gevalideerd. Daarnaast is de code zo ver mogelijk geoptimaliseerd zodat de pagina’s nog sneller op je scherm staan. Dat laatste kan helaas momenteel wat belemmerd worden door wat onregelmatigheden bij de vrienden van de webhosting, die dat op korte termijn hopen te verhelpen.

Morgen ga ik in een nieuw artikel wat dieper in op de veranderde functionaliteit van de site. Mocht je intussen iets kwijt willen over het nieuwe ontwerp, bijvoorbeeld je dolle enthousiasme of het melden van een bug, laat het dan weten in de reacties hieronder of via het contactformulier.

Rubriek: Mededelingen

Reageren is momenteel niet mogelijk.