9 Apr
2008

Filmpremieres van 10 april 2008

It’s Hard To Be Nice

Een Servisch drama met komische tintjes over een taxichauffeur wiens leven overhoop ligt. Hij wil de problemen in zijn leven aan de kant zetten, maar die problemen blijken niet geneigd om hem te helpen goed en aardig te zijn. Ik geloof niet dat mijn filmlijst al veel Servische films bevat en dit lijkt me een prima kandidaat.

The Stones – Shine A Light

Ik heb een licht vermoeden dat dit vooral leuk is als je van de Rolling Stones houdt, maar je weet het nooit. Martin Scorsese regisseert verrassenderwijs deze muziekdocumentaire over de carrière van deze wereldberoemde band. De opzet is ook wat ongebruikelijk: eigenlijk is het een opname van een concert uit 2006, doorspekt met momenten uit de geschiedenis van The Rolling Stones. Als Stones-fan mag je zo’n werk van deze regisseur natuurlijk niet missen.

Vantage Point

Dennis Quaid, Matthew Fox (Lost), Sigourney Weaver, William Hurt, Forest Whitaker en Bruce McGill: veel bekende acteurs, maar regisseur Pete Travis ken ik niet. Hij debuteert dan ook op het witte doek met deze actiethriller. De film gaat over een poging tot een presidentiële aanslag, waarbij we het verhaal vanuit acht verschillende perspectieven te zien krijgen. Gewaagd, laten we dat maar eens gaan bekijken.

Overige films

Ook in premiere deze week:

  • It’s a Free World…
  • Redacted
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.