14 Apr
2008

Filmpremieres van 17 april 2008

Cassandra’s Dream

Woody Allen is een regisseur/schrijver die vaak heftige reacties oproept: of je hebt een hekel aan zijn films, of je vindt ze erg goed. Voor mij wisselt het eigenlijk per film. Ik geef ze dus meestal een kans en word soms teleurgesteld en soms beloond. Deze keer heeft hij Ewan McGregor, Colin Farrell en Tom Wilkinson weten op te trommelen voor een drama over twee broers, die in aanraking komen met wat minder legale zaakjes. Hoe reageren zij hierop?

Dan in Real Life

Steve Carell en Juliette BinocheSteve Carell is niet altijd leuk, dat blijkt wel uit de film Evan Almighty. Hij krijgt een nieuwe kans in de hoofdrol van deze comedy. Hij speelt weduwnaar en vader van drie dochters Dan, die het wel ziet zitten in een nieuwe vrouw, die helaas voor hem al gevallen is voor zijn broer. Regisseur Peter Hedges debuteerde een paar jaar geleden heel behoorlijk met Pieces of April, samen met Juliette Binoche als Marie zijn dat de twee pluspunten van deze film op basis waarvan ik toch wel positieve verwachtingen heb.

The Ruins

Zoals met Woody Allen is het ook met Amerikaanse horror: de ene keer is het niks, de andere keer vermaak ik me er prima mee. Helaas geldt het eerste hierbij wat vaker. Toch heb ik bij iedere nieuwe horrortitel goede hoop. The Ruins biedt perspectief voor fatsoenlijke horror, maar het zal mij benieuwen of het dat ook is. Een groepje vrienden raakt verzeild in een ruïne en dat gaat vreemd genoeg niet helemaal goed.

Street Kings

Een spannende misdaadfilm met Keanu Reeves, Naomie Harris, Forest Whitaker, Hugh Laurie en Cedric the Entertainer. Neo Keanu speelt deze keer een politieman die het niet tegen de gebruikelijke boeven op moet nemen, maar tegen zijn eigen collega’s als hij vals wordt beschuldigd. Niet een heel origineel concept, maar als zoiets fatsoenlijk wordt uitgevoerd, kan het heel vermakelijk tijdverdrijf zijn.

[Rec]

Nog een horrorfilm deze week, maar dit keer niet afkomstig uit Hollywood maar uit Spanje. Dat, en het feit dat de kritieken nogal positief zijn, wekken mijn interesse een stuk meer dan de wetenschap dat het een zombiefilm is. De sfeer en setting schijnen erg sterk te zijn waardoor dit een daadwerkelijk angstaanjagende film zou moeten zijn.

Dunya & Desie

Ik vermoed dat deze film vooral leuk is voor liefhebbers van de tv-serie waarop hij gebaseerd is, maar waarschijnlijk is hij wel zó gemaakt dat je hem prima kan kijken zonder de serie ooit gezien te hebben. Waar de serie zich gezellig in Amsterdam afspeelde tussen de Hollandse Desie en de Marokkaanse Dunya, verkassen ze in deze film gezellig naar Marokko om daar de boel op stelten te zetten.

Overige films

Ook in premiere deze week:

  • Winx Club & Het Geheim Van Het Verloren Rijk
  • La Graine et le mulet
  • Tricks (Sztuczki)
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.