22 Apr
2008

Filmpremieres van 23 en 24 april 2008

Into the Wild

Niet verwarren met de animatiefilm The Wild. Into the Wild is de verfilming van een boek van Jon Krakauer, geregisseerd door Sean Penn. Het is een avontuurlijk drama over een afgestudeerde student die zijn leven omgooit en in de wildernis van Alaska gaat wonen. Liftend in die richting maakt hij allerlei heftige dingen mee. De film is zeer goed ontvangen in Amerika en kan pronken met namen als Emile Hirsch, Jena Malone, William Hurt, Vince Vaughn en Marcia Gay Harden.

Doomsday

Voor de afwisseling wel eens lekker: een stevige futuristische thriller. De naam zegt het al een beetje: het bestaan van de mensheid staat op het spel. Er is namelijk een virus vervelend aan het doen. Een groepje specialisten moet actie ondernemen. Geregisseerd door Neil Marshall, die eerder de uitstekende horrorfilm The Descent en Dog Soldiers maakte. Het leuke is dat er weinig heel bekende acteurs in zitten, waardoor je niet meteen weet wie er doodgaan…

Penelope

Christina RicciEen wat sprookjesachtige romantische comedy die vreemd genoeg twee jaar geleden al gemaakt is en nu pas op grote schaal wordt uitgebracht. Christina Ricci speelt een meisje met een tamelijk ongebruikelijke neus die ze haar hele leven verbergt. De ware liefde kan haar van haar vloek verlossen, maar natuurlijk gaat het verhaal eigenlijk over belangrijkere lessen in het leven. Ook met James McAvoy, Reese Witherspoon en Peter Dinklage.

Meet the Spartans

Jottem, ik kan niet wachten! Een nieuwe film van Jason Friedberg en Aaron Seltzer, het duo dat Epic Movie schreef en regisseerde. De twee zijn na hun succesvolle Scary Movie-films naast hun schoenen gaan lopen en dachten dat alles in hun handen verandert in goud. Na het maken van het gedrocht Epic Movie zijn ze zich blijkbaar niet de grond in gaan schamen. Dat kan maar twee dingen betekenen: met Meet the Spartans revancheren ze zich en maken ze een geweldige parodie, of ze hebben niets geleerd van hun fouten en poepen een nieuwe flutfilm in elkaar. Je mag zelf gokken, maar ik verwacht dat het alleen leuk is om te kijken of deze film werkelijk nóg slechter is dan de vorige.

Overige films

Ook in premiere deze week:

  • Drakenjagers
  • Morrison krijgt een zusje
  • African Bambi
  • Maison, La
  • Peur(s) Du Noir
Rubriek: Films en DVD

Een Reactie op “Filmpremieres van 23 en 24 april 2008”

Reageer zelf

Mij lijkt de Franse animatiefilm Drakenjagers (Chasseurs de dragons) leuk, spannend en goed gemaakt. Er bestond eerst een animatieserie van en nu hebben ze een film gemaakt over deze Drakenjagers.

Kijk maar eens naar de (Franse) website van deze film, daar kan je onder andere de trailer bekijken. De originele film is in het Frans, wat ook leuk is als afwisseling met al die Amerikaanse animatiefilms!