24 Apr
2008

Hoeveel bezoekers levert Populair op eKudos op?

Afgelopen zondag bereikte een artikel van Lurven de status Populair op de sociale nieuwssite eKudos.nl. Dat gebeurt wanneer genoeg mensen een stem (kudo) geven op het artikel waardoor het de voorpagina van de eKudos-site bereikt. Wat levert die status nu concreet in aantallen bezoekers op?

Het artikel op eKudos

Het effect was in de statistieken merkbaar op zondag en maandag. Op zondag bracht het een aantal uur door op de voorpagina van eKudos. Mijn artikel over het verminderen van dataverkeer van je website behaalde 12 stemmen (inclusief die van mezelf, die automatisch gegeven werd bij het plaatsen van het artikel op eKudos). Daarmee verscheen het maandag in de banner bovenaan de eKudos-frontpage waarin de populairste artikelen elkaar om de paar seconden afwisselen, extra aandacht dus.

De statistieken op Lurven

Lurven houdt de bezoekersaantallen bij via Google Analytics. Dat meldt over de bezoekersaantallen via eKudos n.a.v. het bewuste artikel:

Zondag 20 april : 31 bezoekers
Maandag 21 april: 35 bezoekers

Dat brengt ons op een totaal van 66 bezoekers die via eKudos op het artikel afkwamen, dankzij de Populair-status en dus de vermelding op de frontpage.

Betekenis van het aantal bezoekers

Natuurlijk kun je hier niet al te veel conclusies aan verbinden. 66 is zeker een mooi aantal bezoekers dat zonder die status niet was verschenen. Vergeleken met de honderden bezoekers die sommige artikelen op MSN Reporter opleveren is het aantal dan weer laag.

Ik denk echter wel dat het onderwerp van het artikel zeer specifiek was en interessant voor een kleine groep mensen. Lang niet zo populair als roddels, tieten en grappige filmpjes, die het meestal goed doen op bovengenoemde andere ‘sociale’ nieuwssite. Met andere woorden: vermoedelijk leveren de meeste andere artikelen die hetzelfde aantal kudos behalen, nog een stuk meer bezoekers op vanwege een grotere doelgroep.

Jouw bezoekersaantallen

Heb je ervaring met populaire artikelen op eKudos? Laat ons weten hoeveel bezoekers het je opleverde.

Rubriek: Internet

Reageren is momenteel niet mogelijk.