29 Apr
2008

Filmpremieres van 1 mei 2008

Iron Man

Acteur Jon Favreau is al een aantal jaar op het regisseurspad en maakte aardige films als Elf en Made. Zijn nieuwste film Iron Man is van een heel ander type. Het is een actiethriller in het superheldengenre. Iron Man is namelijk de benaming voor een man die het kwaad bestrijdt in een bijzonder metalen pak. Marvel schijnt veel meer betrokken te zijn geweest bij de ontwikkeling van deze comicverfilming i.p.v. alles uit te besteden aan een andere studio en dat zou de film dichter bij de strip moeten houden. Ik ben benieuwd wat Robert Downey Jr. en Jeff Bridges ervan bakken!

Le Voyage du ballon rouge

Ballon RougeDeze film is een eerbetoon aan Le Ballon Rouge uit 1956, waarin Parijs in al zijn romantiek werd getoond aan de hand van een rode ballon. Deze film doet ook iets dergelijks, maar probeert Parijs eerder te laten zien als een culturele smeltkroes. De Taiwanese regisseur Hsiao-hsien Hou maakt zijn debuut buiten Taiwan met deze Franse film, terwijl hij zelf geen woord Frans spreekt. Juliette Binoche speelt een moeder die hulp nodig heeft bij het opvoeden van haar zoontje Simon en daarom de Taiwanese babysitter Song inhuurt.

Taken

De titel slaat op het lot van Kim, die in de slavenhandel terecht is gekomen. Haar vader, gespeeld door Liam Neeson, was vroeger spion en heeft in die tijd wat vaardigheden opgedaan die nu goed van pas komen. Hoewel hij weinig contact heeft met zijn dochter, komt hij in actie om haar uit de penarie te halen. Ik verwacht geen topfilm, maar lekker vermaak met leuke actiescenes. Van de hand van de succesvolle scenarist Luc Besson.

The Fall

Wie is er nou niet dol op een mooi verhaal? In elk geval wel Alexandria, het kleine meisje in deze film dat in het ziekenhuis ligt en daar een man ontmoet die haar een verhaal vol fantasie vertelt. Dit verhaal wordt in al zijn pracht uitgebeeld in de film. Tarsem Singh regisseerde eerder The Cell. Er spelen geen grote Hollywood-namen mee. Lee Pace speelt echter wel de hoofdrol in de nieuwe serie Pushing Daisies en alleen de echte kenners zullen hem herkennen als Aaron, de broer van Jaye in de serie Wonderfalls.

Overige films

Ook in premiere deze week:

  • Silk
  • Fool’s Gold
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.