7 May
2008

Filmpremieres van 7 en 8 mei 2008

Het is een rustig weekje op het gebied van filmpremières. Deze week gaan er slechts drie nieuwe films in première. Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken, want later deze maand komen o.a. Be Kind Rewind en de nieuwe Indiana Jones uit. Een weekje komkommertijd is dus niet zo erg.

What Happens in Vegas…

Bij het zien van de trailer heb ik het idee dat de film al grotendeels verteld is. Een man en vrouw zijn in Las Vegas per ongeluk getrouwd en omdat de één veel geld wint, zijn ze opeens allebei rijk. Het probleem is dat ze elkaar niet kunnen uitstaan. Wat doe je dan: proberen de ander een tuin op zijn buik te bezorgen, of kijken wat ervan te bakken valt? Het zou leuk kunnen zijn, met Ashton Kutcher en Cameron Diaz, maar de kritieken zijn vooralsnog niet al te positief en regisseur Tom Vaughan heeft nog niets noemenswaardigs laten zien.

Un baiser s’il vous plaît

Virginie Ledoyen en Emmanuel MouretEen Franse film met in de hoofdrol Virginie Ledoyen, o.a. bekend van 8 Femmes. De laatste jaren zijn een aantal leuke Franse romantische comedies uitgekomen en ik ben dan ook benieuwd of deze film de lijn doortrekt. Regisseur en schrijver Emmanuel Mouret speelt zelf een hoofdrol. De film is een verhaal over een man en vrouw die elkaar ontmoeten, maar in dat verhaal volgen we een verhaal dat hun levens beïnvloedt.

Speed Racer

De Wachowski-brothers werden wereldberoemd met The Matrix en boekten daarna ook nog succes met hun film V for Vendetta. Hun nieuwste project is Speed Racer. Dit lijkt toch iets heel anders te worden dan hun vorige films, al is er wel weer de verwantschap met stripboeken/tekenfilms e.d. omdat de film is gebaseerd op een Japanse manga-serie. Heel verrassend gaat de film over racen, met de nodige actie, maar dan op een kleurige, sprookjesachtige manier uitgebeeld. Je moet er waarschijnlijk van houden.

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.