11 May
2008

Sneller PDF lezen met Foxit i.p.v. Adobe Reader

Ben jij het ook zo zat dat de trage Adobe Reader eeuwig lijkt nodig te hebben om op te starten als je een PDF-je opent? Zeker als je regelmatig met PDF-bestanden werkt, is het behoorlijk irritant als je steeds een tijdje moet wachten terwijl Adobe Reader opstart. Gelukkig is het alternatief eenvoudig: dump de Adobe-software en installeer de gratis Foxit Reader.

Snel en licht

Op dit moment is de nieuwste versie van Adobe Reader maar liefst 23.1MB groot om te downloaden. Ter vergelijking: Foxit Reader kun je voor 2.55MB downloaden. Bijna 10x zo klein als de software van Adobe dus. Dat merk je in het gebruik ook: Foxit Reader start razendsnel en staat in een flits op je scherm.

PDF met FoxitDat gaat wel ten koste van enige functionaliteit: heel soms kan het zijn dat Foxit items in een PDF niet 100% juist afbeeldt. Daarom het is niet aan te raden om jezelf van Foxit afhankelijk te maken in een werkomgeving waar de juistheid van afbeelden van vitaal belang is. In de praktijk is Foxit vrijwel voor iedereen ruim voldoende om PDF te bekijken.

Praktische aanwijzingen

  • Let op: Je kunt dus geen PDF-bestanden máken met deze software, maar dat kan met alleen Adobe Reader ook niet. Daarvoor zul je altijd andere software nodig hebben.
  • Voordat je Foxit downloadt, kun je Adobe Reader van je computer verwijderen als je dat al geïnstalleerd hebt. Daarmee zorg je ervoor dat Foxit automatisch start als je een PDF opent, i.p.v. de Adobe Reader. N.B.: Let wel op dat Adobe Reader mogelijk extra functies bevat die Foxit niet heeft.
  • Verder is het mogelijk om Foxit te downloaden met een toolbar voor je browser. Omdat ik geen toegevoegde waarde zie aan een extra toolbar in je browser, raad ik je sterk aan om de versie zonder toolbar te nemen.
  • Zie de downloadpagina van Foxit om deze light PDF-Reader te downloaden.

Laat je ervaringen met Foxit Reader hieronder weten!

Rubriek: Digitaal

Reageren is momenteel niet mogelijk.