13 May
2008

Filmpremieres van 15 mei 2008

Paris

Juliette Binoche heeft het er maar druk mee. Twee weken geleden ging Le Voyage du ballon rouge al in premiere waarin zij meespeelt en vorige maand natuurlijk Dan in Real Life. Nu speelt ze weer in Paris, dat waarschijnlijk goed in de smaak zal vallen bij liefhebbers van de stad en van dans. De film gaat over Pierre, een ernstig zieke danser die het leven en daardoor ook de stad Parijs heel anders gaat bekijken.

Be Kind Rewind

Be Kind RewindNaar deze film zit ik al een tijd uit te kijken. Jack Black en Mos Def spelen de hoofdrollen in deze comedy. Nadat per ongeluk alle films in een videotheek vernietigd worden, gaan de twee die films vervangen door ze zélf opnieuw na te spelen en op te nemen. Alsof dat concept alleen al niet genoeg is om te gaan kijken, is de film ook nog eens geschreven en geregisseerd door Michel Gondry, o.a. bekend van Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Dat belooft dus een genot voor het oog te worden.

Happy-Go-Lucky

Een Britse comedy van de hand van Mike Leigh. Sally Hawkins speelt Poppy, een bijzondere schooljuf die bijzonder positief in het leven staat. Met haar instelling komt ze ook in bijzondere situaties terecht. Veel vrolijkheid dus, maar ook een serieuze ondertoon: zelfs Poppy’s leven blijkt niet zonder hobbels op de weg.

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.