21 May
2008

Filmpremieres van 22 mei 2008

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal SkullEr is natuurlijk maar één titel waar dit artikel mee mag beginnen: Indiana Jones 4! We hebben er bijna 20 jaar op moeten wachten, maar Spielberg en Lucas hebben de archeoloog/actieheld weer tot leven geroepen. In de jaren 80 waren de drie Indy-films geweldige kassuccessen en dat zal ook de reden zijn dat zelfs de 65-jarige Harrison Ford werd afgestoft om toch weer de hoed en zweep op de pakken. Wie niet weet wat een Indiana-Jonesfilm inhoudt, mag zich in een hoekje gaan staan schamen en daarna een paar minuten googlen. De hamvraag is vooral: haalt Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull het niveau van (een van de) vorige delen? De laatste keer dat George Lucas na een lange pauze verder ging met een bekend recept, waren de Star Wars-fans niet allemaal amused, dus het is even afwachten. Hoe dan ook, deze móet ik op het grote scherm zien!

Orfanato, El

Met een klein beetje talenkennis is de titel van dit Spaanse horrormysterie te herleiden tot ‘Het Weeshuis’. Laat dat nou net de setting zijn waarin deze film zich afspeelt! Een vrouw wil het weeshuis waarin ze opgroeide opknappen en gebruiken om kinderen met een handicap op te vangen. Samen met haar man en zoon gaat ze aan de slag in het verlaten gebouw, maar dat blijkt niet geheel van een leien dakje te gaan. Europese horror wil nog wel eens een tikje minder cliché zijn dan veel Amerikaanse films, dus ik ben benieuwd.

Over Her Dead Body

Een film met ‘Body’ in de titel en Eva Longoria in de hoofdrol: ik krijg dan al gauw de indruk dat de film niet meer om het lijf heeft dan het in beeld brengen van de hoofdrolspeelster. De gedachte achter de film is ook niet al te wereldschokkend: Eva speelt een vrouw die na haar dood haar weduwnaar komt in de weg lopen op zijn pad naar nieuwe liefde. Geef een chimpansee potlood en papier en 15 minuten de tijd en vermoedelijk weet hij al een aantal grappen om dit concept heen te bedenken. Hopelijk is dat niet de aanpak van de makers geweest, maar hebben zij er echt moeite in gestoken.

Tropa de Elite

Nee, niet nog een Spaanse film, deze komt uit Brazilië en is dus in het Portugees. Het lijkt erop dat deze misdaadthriller niet de meest opbeurende film van deze week zal zijn. Tropa de Elite gaat over de politie in Rio de Janeiro en de strijd tegen misdaad, corruptie en meer van dat soort ellende. Dit alles wordt in documentaire-stijl getoond. Geen film om even bij weg te dromen, maar eentje die de harde alledaagse werkelijkheid in het leven van de politie in Rio toont.

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.