28 May
2008

Filmpremieres van 29 mei 2008

Een mager weekje op het gebied van filmpremieres. Gelukkig breekt de zomer aan en kunnen we de komende weken weer een stuk meer premieres tegemoet zien. Deze week echter geen grote titels, vermoedelijk omdat men ze niet tegenover bijvoorbeeld Indiana Jones 4 wil zetten 😉

Leatherheads

De naam George Clooney doet het meestal wel goed op de filmposter, er komt dan bijna gegarandeerd veel (vrouwelijk) publiek op de film af. Leatherheads wordt ook nog eens door Clooney geregisseerd en heeft daarnaast Renée Zellweger en het feit dat het om een romantische comedy gaat. Misschien is het de bedoeling om ook mannen naar de film te lokken, hij speelt zich namelijk in de de jaren 20 af rond een American Football-team. Tja, je ziet het niet elke dag, een romantische sportcomedy. Het zou dus zomaar leuk kunnen zijn.

All the Boys Love Mandy Lane

Mandy LaneAmber Heard speelt Mandy Lane, een nogal braaf meisje dat na de zomervakantie opeens als een heel andere vrouw terugkomt. Haar klasgenoten nodigen haar uit voor een feest op een afgelegen locatie, allemaal heel gezellig. Tot er feestgangers beginnen te verdwijnen natuurlijk, want we hebben het hier wel over een horrorfilm. Het klinkt een beetje standaard: gooi een groep tieners bij elkaar op een plek waar ze makkelijke slachtoffers zijn en zaai angst. Afgaand op de recensies is het in elk geval de moeite waard om de film eens te proberen, al weet ik niet of het de prijs van een bioscoopkaartje waard is.

Funny Games U.S.

Nog meer in het horrorgenre: in Funny Games U.S. zijn het geen tieners, maar wordt een familie in hun vakantiehuisje gegijzeld door twee jongemannen die een spelletje spelen. Hier is het kwaad dus al vroeg bekend en blijft vooral de vraag over hoe ze eraan gaan ontsnappen. Dit soort horrorthrillers vind ik vaak het interessantst: geen mysterieuze wezens die jacht maken op mensen, geen zoektocht naar een onbekende moordenaar, maar de daders open en bloot. Het psychologische aspect weegt in zo’n film wat zwaarder, omdat je je afvraagt wat de daders motiveert en hoe hun gijzelaars erop reageren.

Rubriek: Films en DVD

2 Reacties op “Filmpremieres van 29 mei 2008”

Reageer zelf

Dat zijn de titels Funny Games dan krijg je iets anders dan verwacht