4 Jun
2008

Filmpremieres van 5 juni 2008

Caótica Ana

Een Spaans drama dat geschreven en geregisseerd is door Julio Medem. Visueel schijnt het een zeer aantrekkelijke film te zijn, maar de grote vraag is of het verhaal overeind kan blijven. Het schijnt iets te maken te hebben met een hypnose en reïncarnatie, maar als er uit de film net zo weinig duidelijk wordt als uit de officiële omschrijving van het verhaal, zou ik er niet al te veel van verwachten. Bijzonderheidje: de Britse Charlotte Rampling heeft een Spaanstalige rol.

Il y a longtemps que je t’aime

We gaan door naar Frankrijk, want ook daar heeft iemand een film geschreven én geregisseerd. Philippe Claudel maakt hiermee zijn regiedebuut. Hier hebben we een Britse (Kristin Scott Thomas) die een Franstalige rol op zich neemt. Tot zover de overeenkomsten, want deze film gaat over een familiegeheim dat opduikt als een familielid na lange tijd terugkeert. Geen harde actie dus, maar een emotioneel drama waar we het van het acteerwerk moeten hebben.

La León

Terug naar de Spaanse taal, maar nu in een Argentijnse film. De onbekende regisseur Santiago Otheguy schreef, je raadt het al, óók al zelf deze film. Het is een trend deze week, zo lijkt het. Het drama gaat over een visser die een buitenbeentje is in zijn kleine dorpje vanwege zijn homosexualiteit. Ook hier een emotioneel verhaal dus, wat kracht bijgezet wordt door vertoning in zwartwit.

Made of Honor

Made of HonorMade of Honor is een Amerikaans-Britse romantische comedy met Patrick Dempsey en Michelle Monaghan in de hoofdrollen. Een man is verliefd op een verloofde vrouw. Zij wil graag dat hij haar ‘bruidsmeisje’ zal zijn en hij denkt dat te kunnen gebruiken om zijn kans te grijpen. Regisseur Paul Weiland heeft vooral ervaring met afleveringen van Mr. Bean, dus is het een beetje de kat uit de boom kijken wat hij hier van maakt.

Overige films

  • How She Move
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.