9 Jun
2008

Recensie tv-serie: In Plain Sight (USA)

Lurven.nl bespreekt nieuwe televisieseries van dit seizoen. Voorlopig is deze alleen te zien op de Amerikaanse televisie, maar wel te downloaden via torrents en nieuwsservers.

In Plain Sight is een dramaserie met elementen van actie en humor. Het thema van de serie, het getuigenbeschermingsprogramma in de Verenigde Staten, wordt in films meestal gebruikt om spannende actie omheen te weven. In deze serie ligt de nadruk echter meer op het drama.

Het verhaal

In de serie volg je Mary Shannon, een US Marshall die zich bezighoudt met de opvang van mensen in dat Witness Protection Program. In die functie helpt zij diverse getuigen die een nieuwe identiteit nodig hebben omdat ze bedreigd worden, zowel onschuldige getuigen als getuigen die zelf misdadigers zijn.

Ze houdt zich dus vooral bezig met het op orde krijgen van de nieuwe levens van deze getuigen en daar komt nogal wat bij kijken: van het regelen van hun kabelaansluiting tot het afschermen van die getuigen van mensen uit hun verleden. Daarbij komt ze er nauwelijks aan toe om haar eigen chaotische leven privé een beetje te ordenen.

Personages

In Plain SightMary is een stoere vrouw, die niet bang uitgevallen is en zich niet door de mannen om haar heen laat imponeren. Een sterke, heldhaftige vrouw in de hoofdrol dus, die het belangrijk vindt dat de mensen voor wie ze moet zorgen op haar kunnen vertrouwen. Ze wordt geholpen door haar toepasselijk genaamde collega, Marshall, een man met een vreemd gevoel voor humor dat ze meestal niet volgt.

We krijgen te zien hoe rommelig haar privéleven is. Van haar gemankeerde band met haar moeder en zus tot de onduidelijke relatie met de sexy Raphael. Ze spelen allemaal een rol in haar leven, maar Mary is duidelijk het middelpunt van de serie.

Conclusie

Het onderwerp van In Plain Sight is best interessant: de problematiek rondom de vele mensen die jaarlijks het WPP in gaan en met een valse identiteit een nieuw leven moeten opbouwen. In plaats van één familie te volgen in de serie, heeft men gekozen voor een benadering vanuit de begeleiders, waardoor er ruimte is om elke week nieuwe mensen de revue te laten passeren. Dat kan de serie wellicht langer interessant houden.

De pilot is echter aan de rommelige kant. Er wordt teveel gewisseld tussen serieus drama en komisch bedoelde opmerkingen en de motieven van de verschillende personages worden niet altijd even duidelijk. Wil In Plain Sight aanslaan, dan zal, net als Mary’s privéleven, de serie meer gestructureerd moeten worden.

IMDB: In Plain Sight
TVRage: In Plain Sight
Genre: Drama/Misdaad
Cast: Mary McCormack, Cristián de la Fuente, Lesley Ann Warren, Fred Weller
Looptijd: 42 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.