11 Jun
2008

Lurven.nl bestaat twee jaar: de statistieken

Het is vandaag precies 2 jaar geleden dat Lurven.nl online ging en het eerste artikel gepost werd. Vorig jaar kon je al lezen wat er in een jaar tijd gebeurd was op deze website. Zo’n tweede jaar vliegt voorbij en de verjaardag vandaag is een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe Lurven zich het afgelopen jaar ontwikkeld heeft. Leuk voor liefhebbers van statistieken, of voor mensen die nog niet zo bekend zijn met deze website.

Statistieken

TaartdiagramOp dit moment bevat de website 260 unieke artikelen, waarvan er 164 het afgelopen jaar verschenen. Dat is een gemiddelde van ruim 13 artikelen per maand, maar inmiddels kun je hier vrijwel iedere dag een nieuw artikel lezen. Het maandelijkse aantal bezoekers is flink gestegen: de afgelopen dertig dagen waren er maar liefst 11.000 unieke bezoekers die samen ruim 17.000 paginaweergaves opleverden (tegenover respectievelijk 6000 en 10.000 een jaar geleden). Volgens Google Analytics bezochten in een jaar tijd 107.028 mensen de site en bekeken zij 183.142 pagina’s. Samen zorgden zij voor zo’n 36GB aan dataverkeer.

Van alle bezoekers in dat jaar heeft 92% breedbandinternet, 1% heeft een ouderwetse inbelverbinding en van 7% is onbekend wat voor verbinding ze hebben. 96% gebruikt Windows als besturingssysteem. 79% van de bezoekers gebruikt Internet Explorer, 18% Firefox, 2% Safari en 1,25% Opera.

Het populairste artikel afgelopen jaar was zonder twijfel het stuk over het amateurisme bij de Nationale IQ Test 2008 van BNN dat bijna 13.000 keer gelezen is. Ook het oudere stuk over het online kijken en downloaden van buitenlandse TV-series werd nog altijd duizenden keren bekeken.

Nieuw op Lurven

Photoshop-flopHet afgelopen jaar zijn enkele nieuwe onderdelen van de site flink gegroeid. In de rubriek TV zijn inmiddels al 35 recensies van tv-series te vinden. In de rubriek Film en DVD vind je tegenwoordig iedere week een bespreking van de leukste filmpremières van die week. De rubriek Photoshop-flop is pas een paar maanden oud: elke week verschijnt er een nieuwe, amateuristisch bewerkte foto n.a.v. de actualiteit.

Inmiddels heeft Lurven.nl al een tijdje een eigen RSS Feed waarmee je snel op de hoogte blijft van de nieuwste artikelen. Zo’n 20 mensen volgen de site al via de feed.

En vergeet niet het nieuwe design, dat begin april online ging, waar veel tijd in is gestoken om de bezoeker beter te kunnen bedienen. Iets meer dan 3% van de bezoekers heeft nog een schermresolutie van 800×600 pixels, de overige 97% kan Lurven.nl in volle glorie bekijken omdat zij een resolutie van 1024×768 of hoger gebruiken.

Toekomst

Wat kun je de komende tijd verwachten op deze site? Lurven gaat door met de tv-recensies, met name van nieuwe Amerikaanse tv-series. Natuurlijk kun je de Photoshop-flop en de filmpremières van de week hier blijven bekijken en blijft Lurven je je dosis filmrecensies geven. Daarnaast zul je ook met grotere regelmaat artikelen in de rubriek Internet gaan vinden.

Hopelijk kan ik hier over een jaar weer een hoger bezoekerscijfer melden. Aan al die bezoekers die de artikelen komen lezen: bedankt voor jullie interesse! Aarzel vooral niet om deze website door te spelen aan al je vrienden en familie 😉 Mochten jullie nog suggesties hebben ter verbetering van de site, dan zijn deze altijd welkom in de reacties hieronder of via het Contactformulier.

Rubriek: Mededelingen

Reageren is momenteel niet mogelijk.