12 Jun
2008

Filmpremieres van 12 juni 2008

Closing the Ring

Regisseur Richard Attenborough, natuurlijk bekend van de film Gandhi, brengt ons een romantisch drama met Christopher Plummer, Shirley MacLaine en Neve Campbell. Een man vindt een ring en ontdekt dat een piloot deze, vlak voor zijn dood in de Tweede Wereldoorlog, aan iemand heeft gegeven om bij zijn vriendin te bezorgen. De ring is echter nooit aangekomen…

The Happening

The HappeningDe naam M. Night Shyamalan is inmiddels onlosmakelijk verbonden met de film The Sixth Sense, maar de beste man heeft natuurlijk ook andere films gemaakt, zoals Unbreakable, Signs en The Village, die het toch niet haalden bij de eerstgenoemde. Een nieuwe film geschreven en geregisseerd door M. kan altijd op veel belangstelling rekenen. The Happening is een bovennatuurlijke thriller/horrorfilm waarin een mysterieus gevaar mensen bedreigt. Met Mark Wahlberg, John Leguizamo en Zooey Deschanel.

Reclaim Your Brain (Free Rainer)

Als liefhebber van goede tv-series voel ik me wel aangetrokken tot het concept van deze Duitse film. Rainer is een televisieproducent die ervan baalt dat hij alleen nog maar pulp-tv mag maken. Hij besluit op een stiekeme manier in te grijpen in de gang van zaken om hier verandering in te brengen. Het is de vraag of deze film oppervlakkig blijft, of echt diep op het thema weet in te gaan.

Sex And The City: The Movie

De fans van Sex And The City zullen lang op deze verfilming gewacht hebben. Wanneer er een film n.a.v. een tv-serie gemaakt wordt, zijn de fans vaak óf dolenthousiast, of boos dat er zo weinig eer aan de serie gedaan is. Naast die vraag is het vooral interessant of deze film ook leuk is voor mensen die de serie niet gevolgd hebben. In elk geval doen Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda weer mee en is de film geregisseerd en geschreven door Michael Patrick King, die als regisseur, schrijver en producer ook bij de serie veelvuldig betrokken was.

XXY

Regisseur Lucía Puenzo maakt haar regiedebuut met dit Argentijnse drama. Het is meteen een onalledaags onderwerp. De film gaat over de 15-jarige hermafrodiet Alex, die als een meisje is opgevoed maar op deze leeftijd zich bezig gaat houden met haar sexualiteit en een geslacht wil kiezen. Dat levert diverse strubbelingen in het gezin en haar persoonlijke leven op. Vast niet het meest opbeurende drama dat ooit gemaakt is, maar een onderwerp als dit wordt niet vaak serieus behandeld in films, waardoor XXY me de moeite waard lijkt.

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.