16 Jun
2008

Recensie tv-serie: Swingtown (USA)

Lurven.nl bespreekt nieuwe televisieseries van dit seizoen. Voorlopig is deze alleen te zien op de Amerikaanse televisie, maar wel te downloaden via torrents en nieuwsservers.

Swingtown is een Amerikaanse dramaserie die een beeld probeert te geven van de gevolgen van de vrijere seksuele moraal in de jaren 70 op het dagelijks leven van de mensen.

Het verhaal

De serie speelt zich dus af in Amerika in de jaren 70. Bruce en Susan wonen met hun kinderen in een typische gezapige buitenwijk. Ze hebben veel contact met hun buren Janet en Roger en hebben een vrij alledaags leven. Wanneer ze besluiten te verhuizen naar een groter huis in een ander deel van de stad, beginnen de veranderingen hun leven in te komen.

Ze maken kennis met hun nieuwe overburen, Tom en Trina. Al gauw ontdekken ze dat deze twee een zogenaamd open huwelijk hebben: ze noemen zichzelf ook wel swingers, m.a.w. binnen hun huwelijk is er ruimte voor seks met andere stellen. Het laat zich raden dat deze Tom en Trina direct geïnteresseerd zijn in hun nieuwe buren.

Personages

SwingtownDaarmee zijn de zes hoofdpersonen aan bod gekomen, maar ook de kinderen in de buurt spelen een rol. Bruce en Susan hebben een zoon en dochter. Laurie heeft een vriendje voor de zomer, maar is eigenlijk meer geïnteresseerd in haar docent die inhoudelijk meer op haar niveau zit. B.J. raakt gefascineerd door zijn nieuwe buurmeisje, wiens vader niet in de picture is en wiens moeder nauwelijks naar haar omkijkt.

De volwassenen komen het nadrukkelijkst in beeld in de serie, de kinderen hebben echter duidelijk eigen verhaallijnen, die ook op het gebied van seksuele veranderingen liggen.

Conclusies

Er is duidelijk moeite gedaan om een uitgebreide situatie in elkaar te zetten met diverse verhaallijnen en ontwikkelingen. Echt opvallen doet Swingtown echter niet. Zo gezapig als de levens van de personages van buiten lijken, is de serie in feite ook. De ‘spanning’ voor de personages levert weinig boeiende momenten op, ik leefde nauwelijks met ze mee.

Een serie als deze is ongetwijfeld aardig tijdverdrijf als je op de bank zit met een handwerkje op schoot of de krant voor je neus, om af en toe een blik op het televisiescherm te werpen om te zien of daar nog wat gebeurt. Wanneer je op zoek bent naar een prikkelende serie, hoef je je tijd echter niet met Swingtown te verdoen.

IMDB: Swingtown
TVRage: Swingtown
Genre: Drama
Cast: Jack Davenport, Molly Parker, Grant Show, Lana Parrilla, Miriam Shor
Looptijd: 42 minuten

Rubriek: TV

Reageren is momenteel niet mogelijk.