26 Jun
2008

Filmpremieres van 25 en 26 juni 2008

25 juni: Hoe overleef ik mezelf?

Nicole van Kilsdonk had de eer om deze film te regisseren, naar de jeugdboeken van Francine Oomen. Die boeken en dus ook deze film gaan over Rosa van Dijk, een meisje dat in de puberteit komt en te maken krijgt met alle bijbehorende zaken. De titel geeft al een beetje aan dat het eigenlijk een soort Handleiding Puberteit is. Gezien de populariteit van de boeken zal de film goed bezocht gaan worden en hopelijk hebben de makers de boeken dan ook op een leuke manier in filmvorm weten te gieten.

21: Las Vegas

Kevin Spacey in 21De film 21: Las Vegas is gebaseerd op ware gebeurtenissen. MIT-student Ben Campbell raakt betrokken bij een groepje getalenteerde studenten die door hun professor getraind worden om kaarten te tellen en die vaardigheid vervolgens in Las Vegas in de praktijk gaan brengen. Dat kan natuurlijk niet helemaal goed gaan. Met Kevin Spacey, Laurence Fishburne en Kate Bosworth.

Snuf De Hond In Oorlogstijd

Regisseur Steven de Jong houdt er wel van om jeugdboeken te verfilmen, liefst als deze zich in andere tijden afspelen. Zo zagen we natuurlijk al de Kameleon-films en De Scheepsjongens van Bontekoe. Nu heeft hij zich uitgeleefd op de boekenserie Snuf de Hond. Deze film speelt zich af in de tweede wereldoorlog en gaat over Tom, die zijn ouders verloren heeft en troost zoekt bij o.a. zijn hond Snuf, met wie hij spannende avonturen beleeft. De EO zal de film later in delen als serie op televisie uitzenden met nog enkele nieuwe afleveringen.

In Bruges

Deze film is geschreven en geregisseerd door de Brit Martin McDonagh, die nog geen enkele lange bioscoopfilm op zijn naam heeft staan. Twee beroepsmoordenaars moeten zich een tijdje in Brugge als toeristen gedraag om zich koest te houden. Ze beleven dat echter op heel verschillende manieren: de een wil zo snel mogelijk weg, de ander geniet met volle teugen. Hun verblijf levert ook nog eens vreemde ontmoetingen en tafereeltjes op. Dit ziet eruit als een interessante zwarte komedie, met Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes.

Overige films

  • Annie Leibovitz: Life Through a Lens
  • L’Heure d’ete
  • Scar 3D
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.