1 Jul
2008

Filmpremieres van 2 en 3 juli 2008

Plop En De Kabouterschat

Ik ben iets ouder dan de doelgroep van Kabouter Plop en misschien ook iets dommer, want ik snap Kabouter Plop niet. Er zijn veel kinderfilms en -series die ik kan waarderen, maar Plop staat niet eens onderaan dat lijstje. Als ik die kabouterkanis zie, vraag ik me meestal af welke kleur gepureerde kabouter zou hebben. Wat ik wél snap, is dat Gert Verhulst, wiens bedrijf de gnoom in het leven riep en die al zwemt in het geld, ieder concept tot op de druppel leegmelkt. Daarom moest de eerste film van deze mislukte Laaf, die al in 1999 verscheen, deze zomer opnieuw uitgebracht worden met “nieuwe effecten” om nog meer kinderbreintjes te frituren. Joepie!

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (De Kronieken van Narnia: Prins Caspian)

Prince CaspianDe eerste Narnia-film in 2005, naar de avontuurlijke fantasyboeken van C.S. Lewis, had mooie effecten maar een verder wat matige uitvoering. Desondanks werd het een flink succes waarmee de nodige miljoenen binnengehengeld werden, dus is de logische vervolgfilm nu hier. Overigens is deel drie in de maak en zijn er zeven boeken geschreven, dus maak je borst maar nat. Hopelijk zijn het verhaal en acteerwerk deze keer van betere kwaliteit, al heeft de vorige film me niet overtuigd om hard naar de bioscoop te rennen voor The Chronicles of Narnia: Prince Caspian.

Forgetting Sarah Marshall

Twee acteurs uit twee van mijn favoriete series in de hoofdrol: dan trek je mijn aandacht al wel. Het gaat om Kristen Bell (Veronica Mars) en Jason Segel (Marsall in How I Met Your Mother). Het feit dat Segel echter ook het scenario voor deze film schreef, maakt het extra interessant: ik wil wel eens weten wat er aan zijn brein ontsproten is. Hij is niet de enige die aan die kant van de camera debuteert, want dit is ook de eerste film van regisseur Nicholas Stoller. Forgetting Sarah Marshall is een romantische comedy over een man die nadat zijn relatie verbroken wordt naar Hawaii op vakantie gaat zodat hij zijn ex Sarah kan vergeten. Dat blijkt moeilijker dan verwacht, omdat de dame in kwestie en haar nieuwe lover hetzelfde stekje hebben uitgezocht.

Dialogue avec mon jardinier

Het zal weinigen verbazen dat deze film vooral gedragen wordt door de dialogen. Enkelvoud eigenlijk, want de film draait om een gesprek tussen een man, die terugkeert in het plattelandshuis waar hij opgroeide, en zijn nieuwe tuinman, die de wildernis om het huis onder handen neemt en bovendien een bekende van de eerste blijkt te zijn uit hun jeugd. Dat kan alleen maar een amusante film opleveren als je twee heel goede acteurs hebt. Met Jean-Pierre Darroussin ben ik niet zo bekend, maar Daniel Auteuil (Le Placard, La Doublure) behoort tot de Franse top.

Then She Found Me

Helen Hunt kennen we als Jamie Buchman in de comedy Mad About You en natuurlijk van films als Twister, What Women Want en Pay It Forward. Van de comedyserie regisseerde ze destijds al een paar afleveringen, vele jaren later maakt ze nu haar debuut als filmregisseur. Ze speelt zelf ook maar meteen een hoofdrol en is te zien met Matthew Broderick, Colin Firth en Bette Midler. In deze romantische comedy slaat het leven van April op hol als eerst alles lijkt mis te gaan, maar vervolgens ook allerlei interessante nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. En ach, met Colin Firth erbij kunnen we daar wel enigszins naar gissen.

Overige films

  • Pudor
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.