8 Jul
2008

Filmpremieres van 9 en 10 juli 2008

Hancock

Films over superhelden zien we genoeg voorbij komen. Meestal staan de heren en dames in kwestie te trappelen om hun bovenmenselijke gaven in te zetten ter bescherming van de mensheid en wrijven ze in hun handen als ze het kwaad mogen gaan verdelgen. Hancock niet. Hancock heeft ook bovennatuurlijke gaven, maar heeft weinig zin meer om zich in te zetten voor het welzijn van de medemens. Alleen komt er dan vroeg of laat toch dat dringende verzoek om dat wel te doen. Hancock is een comedy over een superheld die met bovenstaand dilemma kampt. Heel veel actie hoef je dan ook niet te verwachten, wel een interessante kijk op hoe het leven van zo’n superheld tegen wil en dank nou verloopt tussen die actie door.

Kung Fu Panda

Kung Fu PandaDe titel en het feit dat het hier om de nieuwste komische animatiefilm van Dreamworks gaat, zeggen mij al genoeg: deze film moet ik zien. Als dat niet genoeg is voor je: je krijgt de stemmen van Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie en Jackie Chan. Nou vooruit, een klein voorproefje: een strontluie panda wordt de uitverkorene om zijn gemeenschap te redden van de ondergang. Hup, naar de bios!

Soom (Breath)

Een intens Zuid-Koreaans liefdesdrama over een ter dood veroordeelde man. Hij valt langzaam maar zeker voor een vrouw die in de gevangenis werkt, wat wel een beetje contrasteert met zijn zelfmoordplannen. Zij is niet bepaald gelukkig met haar huwelijk en dat voedt haar fascinatie voor de ter dood veroordeelde. In deze langzaam opgezette film staat deze bijzondere relatie, die niet goed kan aflopen, centraal. Vooral voor de liefhebbers die het geduld kunnen opbrengen voor een traag, maar diepgaand verhaal.

La noche de los girasoles

Deze Spaanse thriller vertelt zijn verhaal niet-lineair. Spanning, moord en intrige in een afgelegen dorpje, dat kan natuurlijk heel aardig worden. Het leuke is dat het verhaal in zes delen wordt verteld vanuit zes verschillende perspectieven. Je krijgt de ontwikkelingen dus te zien zoals verschillende mensen ze meemaken. Dat levert subjectieve belevingen op, waarbij je tegelijkertijd de betreffende personages goed leert kennen.

Rubriek: Films en DVD

6 Reacties op “Filmpremieres van 9 en 10 juli 2008”

Reageer zelf

De trailers van Kung Fu panda deden het niet voor mij. Is het echt een aanrader? Ik ga veel liever naar Wall-E!

Donderdag kun je het hier lezen als het goed is 🙂

Hieronder de trailer ik hoop dat die werkt!

Gelevered door Filmtrailer.com

Ik kan Hancock echt aanraden als je een heel aparte en aardige film over een superheld wilt zien, waar het meer om karakterontwikkeling gaat (en er geen bad guy is of good vs. evil).

Hancock vond ik geweldig, will smith zet een goeie acteerprestatie neer met veel humor en toch gevoelige momenten. Ik geef hem 9,5/10.
Kung fu panda was goed maar kon beter, in het begin verveelde hij mij een beetje maar later in de film kwamen er wat meer leuke momenten. Hier geef ik 6,5/10.