15 Jul
2008

Filmpremieres van 16 en 17 juli 2008

16 juli: De brief voor de Koning

Na Kruistocht in Spijkerbroek is De brief voor de Koning de volgende grote Nederlandse productie die zich in vroeger tijden afspeelt. Het is de verfilming van het al jaren zeer populaire jeugdboek van Tonke Dragt, over de 16-jarige Tiuri die zijn toekomst als ridder op het spel zet door op een gevaarlijke tocht te gaan om een brief aan een verre koning te bezorgen. Er wordt flink uitgepakt, ook met de acteurs: we zien namen als Daan Schuurmans, Derek de Lint, Monic Hendrickx, Gijs Scholten van Aschat, Victor Reinier en Michiel Romeyn voorbijkomen.

17 juli: The Strangers

Dit verhaal doet behoorlijk denken aan dat van Funny Games U.S.: een stel overnacht in een afgelegen vakantiehuisje en wordt daar opeens overvallen door drie engerds met maskers. Het mag duidelijk zijn dat we het hier over een spannende thriller/horrorfilm hebben. Liv Tyler en Scott Speedman spelen de hoofdrollen. The Strangers is geschreven en geregisseerd door de 31-jarige Bryan Bertino, die hiermee zijn debuut maakt.

Mamma Mia! The Movie

Mamma Mia!Aangezien de musical Mamma Mia! hier behoorlijk aangeprezen is, worden we nu ook overstelpt met reclames voor de Amerikaanse filmversie. Wie erg van het verhaal houdt, of van Abba, kan zijn lol dus op! De film gaat over de jonge Sophie die gaat trouwen op een idyllisch Grieks eiland. Ze wil natuurlijk dat haar vader haar weggeeft, maar ontdekt dat dat volgens haar moeder drie verschillende mannen kunnen zijn. Who can it be? In plaats van een potje ienemienemutte moet er natuurlijk al zingend naar een oplossing worden gezocht, met Abba-liedjes dus.

Stop-Loss

Ryan Phillippe speelt een onderscheiden legersergeant die terugkeert in zijn woonplaats na zijn tijd in Irak. Hij doet zijn best zijn oude leven weer op te pakken, tot hij plots ‘uitverkoren’ wordt om gezellig weer naar Iraq te gaan. Een psychologisch oorlogsdrama dus, waarin de verschillende consequenties van deze wending belicht worden. Geschreven en geregisseerd door Kimberly Peirce, die met Boys Don’t Cry heeft bewezen een goed drama te kunnen maken. Ook met Joseph Gordon-Levitt, Timothy Olyphant en Abbie Cornish.

Overige films

  • 4:30
  • Le Fils de l’√©picier
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.