22 Jul
2008

Filmrecensie Over Her Dead Body (USA, 2008)

Eva Longoria is vooral bekend geworden als Gabrielle Solis in de komische televisieserie Desperate Housewives. Inmiddels is ze alweer een jaartje getrouwd met Tony Parker en heet ze dus Eva Longoria Parker. Sinds haar doorbraak op TV slaat ze nog meer aan de haak, namelijk filmrollen. De makers van Over Her Dead Body zagen in haar een geschikte kandidaat om de hoofdrol in een comedy op zich te nemen.

Het verhaal

Het is lastig om iets te vertellen over een film zonder het verhaal te verklappen, als de titel zo veelzeggend is. Als ik bijvoorbeeld al zou zeggen dat een aanstaande bruid komt te overlijden en na haar dood geconfronteerd wordt met het feit dat haar nog levende verloofde interesse voor andere vrouwen begint te krijgen, zou ik eigenlijk al teveel hebben gezegd en kun je de rest zelf wel invullen.

Over Her Dead Body gaat uit van één zeer eenvoudig concept en daar moet de hele film op teren. Het is een concept waar je een best een paar grappen aan kunt ophangen en dat gebeurt dan ook, al dan niet geslaagd, maar het verhaal bevat te weinig verrassing om echt te overtuigen. In feite gebeurt er niet bijzonder veel.

Humor

Paul Rudd en Lake BellHet betreft hier echt een comedy, waarmee men het zichzelf moeilijk heeft gemaakt. Met de dood spotten kan, maar het is een lastig onderwerp. De film bevat een aantal geslaagde grappen, maar je zit vaak te wachten tot er weer iets gebeurt en het is een beetje een gokje of dat dan leuk zal zijn. De climax bijvoorbeeld is op zich niet bijzonder, maar wordt dan weer wel gebruikt voor een van de leukste stukjes van de film (wacht op de papegaai).

Voor veel mensen zal Over Her Dead Body dat wachten en gokken niet waard zijn. Bij een comedy verwacht je veel en leuke grappen, of wat minder grappen en wat meer verhaal. Hier krijg je minder verhaal, minder grappen en te weinig leuke.

Acteurs en personages

Omdat het zo’n dun verhaaltje is, leer je de personages nauwelijks kennen. Eva Longoria’s personage heeft slechts twee eigenschappen voor zover wij weten. Niet bepaald een uitdaging voor haar acteertalenten, dus we worden weinig wijzer over de omvang daarvan. Paul Rudd, toch een verdienstelijk acteur in diverse films, moet het ook doen met een ondiep personage dat nooit echt tot leven komt.

De enige twee die echt wat ontwikkeling doormaken, zijn Ashley en Dan, gespeeld door Lake Bell en Jason Biggs. Toch kan ik niet echt zeggen dat hun acteerwerk van het scherm afspat, het blijft allemaal wat matjes.

Conclusie

Over Her Dead Body zou een romantische comedy genoemd kunnen worden. Er zit inderdaad wat romantiek in, maar er zijn vele betere films te vinden in dit genre. In deze film ontbreken een goed verhaal, overtuigend acteerwerk en voldoende humor.

De film is best uit te kijken, maar je houdt er niet echt een voldaan gevoel aan over. Omdat ik toch een paar keer hardop heb mogen lachen, zal ik geen onvoldoende toekennen, maar bonuspunten verdient Over Her Dead Body ook niet.

Oordeel: 5,5/10

IMDB: Over Her Dead Body
Soort film: Comedy
Cast: Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell, Jason Biggs
Regie: Jeff Lowell
Looptijd: 95 minuten
Bios/DVD: DVD

Wat vind jij van Over Her Dead Body?

Bekijk ook andere Lurven Filmrecensies.

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.