23 Jul
2008

Filmpremieres van 24 juli 2008

Het is hartje zomer en we hebben een paar rustige weken als het om aantal filmpremières gaat: deze week verschijnen er slechts twee nieuwe films, waarvan er eentje niet eens al te bijzonder lijkt. Maar die andere maakt dan hopelijk ook weer veel goed!

Never Back Down

Als er in een week slechts twee films uitkomen en een daarvan is een absolute kassakraker, dan kun je als bioscoop maar beter niet je troefkaart uitspelen. In plaats daarvan dus een film waarvan op een ander moment waarschijnlijk ook niet al te hoge bezoekersaantallen verwacht werden. Never Back Down gaat over een scholier die verzeild raakt in een duister underground vechttoernooi, een soort Fight Club dus. Hij vindt een ervaren Oosterse vechtkunstenaar die hem wellicht naar de grote overwinning kan leiden. Tja, Karate Kid-ripoff? Misschien, misschien ook niet. Zowel de regisseur als de hoofdrolspeler hebben nog geen noemenswaardige titels op hun naam staan en de bekendste acteur die meedoet is Djimon Hounsou. Bepaal zelf of je deze film gaat kijken, maar lees ook even de beschrijving hieronder 😉

The Dark Knight

The Dark KnightHet onvoorstelbare is gebeurd: de schijnbaar onaantastbare nummer 1 in de top 250 van de filmdatabase IMDB is van zijn plaats verstoten. The Godfather is niet langer de best gewaardeerde film. Met een gemiddelde waardering van 9,6 op een schaal van 10 en nu al bijna 70.000 uitgebrachte stemmen prijkt The Dark Knight fier bovenaan. Alleen al vanwege dit historische feit kun je de film eigenlijk al bijna niet meer missen. Voor wie het nog niet wist: The Dark Knight is de tweede Batman-film van Christopher Nolan, na Batman Begins, de tot op heden beste Batman-film ooit. Het verhaal speelt zich ook af na die eerste film en in de hoofdrol zien we weer Christian Bale als Bruce Wayne, met Michael Caine als zijn butler Alfred. De film is het laatste grote project van de veel te jong overleden Heath Ledger, die de rol van The Joker op zich neemt en al genoemd wordt als potentiële posthume Oscarwinnaar. Spanning, drama, actie en spektakel zijn welhaast gegarandeerd bij deze film. Bovendien krijg je ook nog Morgan Freeman, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal en Cillian Murphy als bonus. Lees ook de recensie van The Dark Knight.

Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.