24 Jul
2006

Gek genoeg om rijk te worden

Philip Airosa op milliondollarbody.comOpnieuw gaat een digitale goudzoeker zijn geluk op het internet beproeven. Tegenwoordig kan een origineel idee je slapend rijk maken, zo hebben enkele mensen ontdekt. Philip Airosa uit de buurt van Stockholm wil dit aan den lijve ondervinden… letterlijk. Het verkopen van je lichaam wordt natuurlijk al een paar millennia gedaan, maar deze jongen verkoopt zijn huidoppervlakte per vierkante centimeter door er reclame op te tatoeëren.

Het begint een echte rage te worden: op een simpele manier geld verdienen met een nog simpeler idee, als je maar de eerste bent. Niet zo lang geleden was er nog een student in het nieuws die een miljoen pixels voor advertentiedoeleinden op zijn website verkocht, onder het mom zijn studie ermee te willen betalen. Belachelijk eenvoudig, het idee sloeg dan ook geweldig aan. Niet alleen bij degenen die hem grif betaalden om een paar blokjes van zijn site met hun reclame te vullen, maar ook bij zijn snel groeiende horde volgers. De pixelverkoopsites doken al snel overal op, natuurlijk veelal met een nobel doel om zieltjes (harde cash dus) te werven. Wie te hip is om de muziekcarrière van de één te stimuleren met een pixelaankoop, kan toch wel de operatie van dat arme Braziliaanse jongetje financieren, of het wekelijkse prostitueebezoek van die 53-jarige seksverslaafde?

De copycats hebben in het algemeen lang niet zo veel succes als de pioniers van de internetluiheid. Daarom blijft het interessant om te kijken welke originele variaties of nieuwe ideeën er de kop opsteken. Inmiddels is een maffe Canadees erin geslaagd een rode paperclip via zijn website om te ruilen voor een huis. Door het prul te ruilen tegen een artikel dat een grotere waarde had en die actie een aantal keer te herhalen, kwam hij in verrassend weinig stappen in het bezit van een huis, zonder er een cent voor neer te hoeven leggen.

Het tatoeage-idee op http://www.mymilliondollarbody.com is een aardige variatie op dat van de pixelprikker. Airosa komt er echter schaamteloos voor uit dat hij geen nobel doel heeft behalve zijn eigen bankrekening. Hij is te lui om te werken en ziet zichzelf geen wereldschokkende uitvindingen doen, dus is dit in zijn ogen een logische stap. Wellicht dat deze eerlijkheid hem verder brengt dan degenen die fantasieloos het milliondollarhomepage-idee kopiëren en er een zielig verhaaltje bij verzinnen.

Vermoedelijk is dit nog maar het begin van een hele beweging. Voor je het weet worden we overspoeld met zulke revolutionaire goudmijntjes. Stel je eens voor: milliondollarcatmolester.com, waar iemand voor een bescheiden bijdrage filmt hoe Een optie voor een full body tattoo. hij zijn kat een oplawaai geeft terwijl het kaalgeschoren beestje in glitterinkt de naam van de adverteerder op zijn rug heeft staan. Of buymyspit.com, voor de ondernemer met de onuitputtelijke speekselklieren (gratis tip, het domein is nog vrij! Als je hier rijk mee wordt, hoef ik geen gratis monster te ontvangen, maar zie ik liever een percentage op de bankrekening verschijnen). Zelfs iemand die helemaal niets te bieden heeft zal nog wel een keer slagen met iets als justgivememoneyforbeingaloser.com. Maak het bont genoeg en mensen doen er vanzelf aan mee.

Of Philip Airosa zijn lichaam volgeboekt weet te krijgen, is moeilijk te zeggen. Hij belooft in elk geval de tatoeages voor het leven te dragen. Ongetwijfeld heeft hij al uitgerekend wat het hem zou kosten om zijn volledige lichaam weer schoon te laten laseren.

Rubriek: Algemeen, Internet

4 Reacties op “Gek genoeg om rijk te worden”

Reageer zelf
De Soigneur

Ligt er helemaal aan wat erop komt te staan, maar als het genoeg geld opleverd en daarmee je ideaal kunt mee financieren? (moet je uiteraard geen MODEL worden….mmmmh of juist wel!? ;-))
In ieder geval NIKS IS ONMOGELIJK!! Je leeft maar 1 keer dus is het het overwegen waard

*spam*

Edit Lurven.nl: Dát valt dus onder de noemer reactiespam, zie onze prachtige pagina met Gedragsregels. Lurven heeft er niets op tegen als iemand probeert rijk te worden met zijn site, maar graag zonder spam op deze site.

*ook al spam, leer regels lezen mensen!*

HIJ IS GEWOON GEK GEWORDEN