29 Jul
2006

Verslag oefenwedstrijd: NEC – Roda JC 1-1

NEC en Roda namen deze ontmoeting op het Den Helder Maritiem-toernooi zeer serieus. Beide teams traden in sterke opstellingen aan en lieten deze gedurende de wedstrijd behoorlijk intact. Vooral in de eerste helft was het een hele aardige wedstrijd, de tweede helft was saai om te zien. De afsluitende strafschoppenserie, gebruikelijk op dit toernooi, werd door Roda JC winnend afgesloten.

Opstelling NEC

--------------------Babos-----------------
Vanaudenaerde-Wisgerhof-Olsson-El Akchaoui
--------------------Barreto---------------
------Kivuvu----------------------Snoyl---
--------------------Holman----------------
-------------Jans----------Denneboom------

Opstelling Roda JC

---------------Kujovic----------------
De Fauw----Saeijs----Kah----De Jong---
------Meeuwis-----------Bodor---------
---------------Bouchiba---------------
--Vandamme------Oper----------Cissé---

Roda JC probeerde het met een 4-3-3-systeem met de punt naar voren, NEC speelde 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Een aantal nieuwelingen verscheen in de basis. Bij NEC mochten Vanaudenaerde, El Akchaoui, Kivuvu, Snoyl, Holman en Jans hun kunsten vertonen, waarmee er maar vijf spelers in de basis stonden die vorig seizoen al bij NEC speelden. Bij Roda traden De Fauw, De Jong, Meeuwis, Bouchiba en Vandamme aan.

Scoreverloop
1-0 Kivuvu (volley)
1-1 Oper

Penaltyserie:
Worm 1-0
Meeuwis 1-1
Barreto 2-1
Kah 2-2 (keeper zat er nog aan)
Prent: gered door de keeper
Agustien: gered door de keeper
El Akchaoui 3-2
Saeijs 3-3
Snoyl: over en naast
De Fauw 3-4

Wedstrijdverloop
Echt grote kansen vielen er niet te noteren voordat de score werd geopend. Het doelpunt van NEC viel uit het niets: op links maakte Holman een mooie schijnbeweging en passeerde zijn tegenstander. Zijn goede voorzet met de linkervoet belandde aan de andere kant van het strafschopgebied bij Kivuvu, die hem uit de lucht met rechts in de linkerhoek schoot. Roda raakte niet van de wijs. Het bleef gegroepeerd verdedigen en wist met snel tikwerk af en toe kansen te creëren. Eerst was er nog een speldenprik van Bodor, die van afstand uit een lastige hoek bijna Babos in de korte hoek verraste.

Vandamme aan de balNa een afgeslagen voorzet even later kreeg Oper de bal uit een half mislukt schot. Met zijn rug naar de goal nam hij aan, draaide en schoot van dichtbij langs de kansloze Babos: 1-1. Hoewel de einstand al na een minuut of 17 bereikt was, bleef de eerste helft vermakelijk. Cissé liet een aantal keer zien hoe ongelooflijk snel hij is. Op links liep hij zijn tegenstander voorbij alsof deze de andere kant op ging. Na Cissés goede voorzet raakte Bodor de bal verkeerd en kon Oper net niet scherp genoeg schieten in de herkansing om het Babos lastig te maken. Na een passeeractie gaf Cissé nogmaals voor van links, dit keer kon Oper koppen en raakte in de verre hoek de lat. Ook Saeijs had uit een corner nog een goede kopbal, maar die werd uit de kruising getikt door Babos. Daarna moest hij nog een keer aan de bak op een laag schot van 25 meter van Cissé, nadat deze binnendoor was gekomen.

Na rust verschenen Nalbantoglu en Grot aan de aftrap voor Vanaudenaerde en Jans. In deze tweede helft was de wedstrijd redelijk in evenwicht en ontstonden er weinig grote kansen. Een kleine kans was voor Marcel de Jong, die mee opkwam en na een goede combinatie door het centrum voor de keeper kwam, maar met rechts niet goed inschoot. De nieuwe rechtsback Nalbantoglu werd al snel ook op snelheid geklopt door Cissé, die echter een slechte voorzet in het niemandsland gaf. Rond de 70e minuut vervingen Worm en Boutahar Denneboom en Kivuvu. Snoyl kwam hierdoor achter op het middenveld te spelen, Barreto schoof naar rechtshalf en Boutahar kwam linkshalf te staan.

Kujovic stopt een penalty in de afsluitende serieOok deze nieuwe spelers konden het onmachtige NEC geen positieve impulsen geven. Het speelde fantasieloos, niemand leek met een goed idee te kunnen komen. Roda zakte in de tweede helft wel weg, maar had nog overwegend meer balbezit en kwam wat dichter bij de goal van de tegenstander. Zo probeerde Cissé het met een artistieke omhaal, maar de hoge bal was te zacht om Babos angst aan te jagen. De grootste kans deze helft was voor Bouchiba. Nadat Vandamme op rechts doorzette en via een tegenstander de achterlijn haalde, legde hij de bal terug. Een speler van Roda stapte eroverheen, waarna Bouchiba vanaf een meter of 12 vrij in kon schieten in een praktisch lege goal. De bal ging echter jammerlijk naast. De laatste vijf minuten wisselden beide teams nog één keer: Prent verving Holman en Agustien kwam voor Bouchiba.

Beoordeling Lurven
Roda was beduidend sterker dan NEC en kwam tot de gevaarlijkste kansen. Het zondagsschot van Kivuvu was feitelijk een uitzondering, NEC werd nauwelijks gevaarlijk op een paar slappe inzetten na. Roda daarentegen speelde voornamelijk in de eerste helft leuk voetbal en kon regelmatig combineren op het middenveld. Vooral Bouchiba en Meeuwis hebben een behoorlijke technische bagage en konden de bal goed in de ploeg houden. Voorin vertoonde Cissé een bekend beeld: veel snelheid en dreiging, maar geen goals. Mogelijk probeert trainer Huub Stevens hem daarom uit op de linkerflank. Vandaag liet Cissé een aantal keer goede voorzetten zien aan het einde van zijn actie waaruit goede kansen ontstonden, wellicht heeft hij dus meer nut aan de zijkant dan als niet-scorende centrale spits. Met dit 4-3-3-systeem zou een speler als Oper ook nog wel eens goed uit de verf kunnen komen: voorzetten van de flanken om in te koppen en een man in de rug (in dit geval Bouchiba) ter ondersteuning. Helaas voor Roda kwam er vandaag weinig initiatief van de rechterflank, waar Jamaïque Vandamme erg weinig kon laten zien.

Achterin had Roda het prima op orde, het gaf vrijwel niets weg. De Fauw en De Jong speelden een prima wedstrijd en konden allebei regelmatig aansluiten bij de aanvallers. De eerste heeft zich al bewezen op eredivisieniveau, bij De Jong is het even afwachten hoe hij zich zal redden na twee jaar Helmond Sport. Hij speelde in elk geval ontspannen, behield het overzicht en heeft een goede balcontrole. De ook uit de eerste divisie overgekomen Marcel Meeuwis stond zijn mannetje als rechtshalf en het wordt interessant of deze voetballer, ooit een grote belofte in de jeugd van Willem II, het kan gaan waarmaken. Roda wist het veldoverwicht niet om te zetten in winst en weet dus waar het nog aan moet werken.

Marcel Meeuwis komt naar de bal toe bij een ingooiNEC heeft nog veel meer werk aan de winkel. Het middenveld en de aanval faalden collectief. Er was nauwelijks opbouw en als de bal dan eens een aanvaller bereikte, was deze hem meestal direct weer kwijt. Het team speelde erg onrustig, zoals goed te zien was aan Barreto. De Paraguayaanse internationaal heeft toch het meeste voetballende vermogen van alle spelers bij NEC, maar hij leek zich vaak geen raad te weten met de bal, hem moeilijk te controleren en snel weer kwijt te willen. Snoyl en Kivuvu konden, op de goal van de laatste na, hun stempel niet bepaald op de wedstrijd drukken. Kivuvu had een aantal knullige aannames en passes. Holman probeerde het wel, maar werd gewoon overklast door de Roda-middenvelders.

Babos had een aantal knappe reddingen en mag voor NEC dan ook man van de wedstrijd genoemd worden. Het centrale duo stond redelijk en speelt natuurlijk al een jaar samen. El Akchaoui maakte als linksback wel een aardige indruk. Bij ADO speelde hij goed en waarschijnlijk kan hij dit stapje hoger wel aan. Het is slechts één wedstrijd, maar NEC wekte niet de indruk dit jaar om de prijzen mee te gaan doen. Waarschijnlijk hebben we hier, op Niedzielan na, de basis ongeveer aan het werk gezien en dat was niet zo best.

Roda heeft een aardig elftal staan met een hele behoorlijke defensie. Het scorend vermogen is wat aan de matige kant waarschijnlijk, maar ook met een minimalistische aanpak zijn de playoffs te halen.

Rubriek: Voetbal

13 Reacties op “Verslag oefenwedstrijd: NEC – Roda JC 1-1”

Reageer zelf

eindelijk eens een positive samenvatting over Roda
deze club wordt zo vaak negatief genoemt
goeie samenvatting(Y)

Deze prima site staat met onmiddellijke ingang genoteerd bij mijn favorieten. En niet alleen vanwege de goed verzorgde voetbalverslagen!

Eindelijk eens iets positiefs over ( Roda jc ) Limburg door een niet-Limburger.Dat getuigd van grote klasse.

Yellowblack-Army

heel goed verslag op een hele goede website

Ongelofelijk, iets positiefs over Roda JC! Dit komt maar heel zelden voor! (y)

Een zeer deskundig verslag van U redactie onze eigen
sportverslaggevers van de Limburgse kranten kunnen zich
hier een groot voorbeeld aan nemen.

RodAlemannia

Dacht dat men ONS altijd afzeverden? nu een uitzondering dan.. Feyenoord2 gaat eraan!

Rodafrenske

Mijn complimenten voor dit ontzettend goede voetbal verslag en niet alleen omdat het positief over Roda jc is, maar omdat de belangrijke details niet ontbreken.
En zo hoort het ook, daar kan de limburgse krant een puntje aan zuigen!!!!

De Soigneur

Ben er niet bij geweest maar we schijnen op de goede weg te zijn en inderdaad fijn om goed dingen te horen over Roda, misschien zijn we wel de verrassing komend seizoen

ZoZO eens een wedstrijdverslag over ons clubje met positieve kanten.
Leuke site trouwens en mooie foto’s en verslagen.

En welke club wint WEER het toernooi??? Was bij voorbaat al bekend dat NEC ging winnen aangezien ze veruit de verdiende winnaar zijn!!!!!

Nette en eerlijke samenvatting nu ik dit lees heb ik goeie hoop voor komend sezioen had alleen v tornhout verwacht in de spits.

1 catro kris devree ado linssen dejog
loelomadond meewis boodor
wilemjansen oper cisse