29 Jul
2008

Filmpremieres van 30 en 31 juli 2008

30 juli: WALL-E

Naar deze Pixar-film wordt dit jaar het meest uitgekeken van alle animatiefilms. De eerste teaserfilmpjes verschenen al lange tijd geleden en regelmatige bioscoopbezoekers zullen dan ook al weten dat de hoofdrolspeler, WALL-E, een robotje is. Deze robot is in de toekomst op aarde achtergebleven als opruimer, maar ontwikkelt in de loop der tijd een persoonlijkheid, wat vanzelfsprekend een zeer bijzonder robotje van hem maakt. We mogen weer veel leuke humor verwachten en indrukwekkende animatie van dit grote project van dezelfde regisseur als Finding Nemo. Op Lurven.nl kun je zeer binnenkort een recensie verwachten.

31 juli: The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor

The Mummy 3Het recept van de The Mummy-films lag na de eerste twee films uit 1999 en 2001 al weer een paar jaartjes op de plank te trappelen van ongeduld, dus moest Brendan Fraser weer overgehaald worden om een paar vrachtwagens geld binnen te harken. The Mummy Returns leverde hem zo’n 12,5 miljoen dollar op, dus het zal vast heel lastig zijn geweest om hem te overtuigen om in nog zo’n film te komen rondhuppelen. Rachel Weisz had blijkbaar ingezien dat deel 2 een zeer matige film was en liet zich niet strikken, zij is vervangen door Maria Bello. Ook regisseur Stephen Sommers heeft de schietstoel gebruikt, The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor wordt geregisseerd door Rob Cohen (The Fast and the Furious, xXx). Gezien de kwaliteit van de vorige Mummy-film, hoeft dat geen verslechtering te zijn. Het zal mij benieuwen of er deze keer een fatsoenlijke film uit is gekomen, zoals het eerste deel, of dat de dalende lijn wordt voortgezet.

The Children of Huang Shi

Dit oorlogsdrama is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over een journalist en een verpleegster die in de jaren dertig in China zestig zielige weesjes op een lange tocht meenemen om aan de Japanse onderdrukkers te ontkomen. Regisseur Roger Spottiswoode heeft o.a. The 6th Day, Turner & Hooch en Stop! Or My Mom Will Shoot op zijn naam staan. Deze film heeft een behoorlijke cast met Jonathan Rhys Meyers, Radha Mitchell, Yun-Fat Chow en Michelle Yeoh, en wie wil er nou niet graag een groep kindertjes zien lijden tijdens een barre tocht?

Married Life

Ook deze film speelt zich in de eerste helft van de vorige eeuw af, namelijk de jaren 40. O.a. Pierce Brosnan, Chris Cooper en Rachel McAdams spelen mee in dit romantische misdaaddrama, over een overspelige man wiens fantasieƫn van een leven zonder zijn vrouw een bijzondere wending nemen. Vooral Chris Cooper is een acteur die in vrijwel elke hoofdrol die hij heeft puik werk aflevert, waardoor Married Life een goede kans van slagen heeft.

Overige films

  • El Cielo, la tierra, y la lluvia
  • Etz Limon (Lemon Tree)
Rubriek: Films en DVD

Reageren is momenteel niet mogelijk.